Dünya sağlık örgütü ve diyabet derneğinin isteği günde 5-6 porsiyon sebze ve meyve tüketmemiz. 1 tabak dolusu sebze yemeğini yedikten sonra geriye 4 porsiyon meyve hakkımız kalıyor. işte size meyvelerin 1'er porsiyonlarının pratik olarak miktarları.
|
|
|
Ahududu
|
20 adet
|
|
Ananas
|
Bir dilim(
110g)
|
|
Armut
|
1 küçük boy
|
|
Ayva
|
Yarım küçük
boy
|
|
Böğürtlen
|
20 adet
|
|
Çilek
|
10 orta boy
|
|
Dut
|
10 iri boy
|
|
Elma
|
1 küçük boy
|
|
Kırmızı erik
|
5 orta boy
|
|
Mürdüm eriği
|
3 orta boy
|
|
Greyfurt
|
Yarım orta
boy
|
|
İncir
|
1 küçük boy
|
|
Karpuz
|
1 ince dilim
(250g)
|
|
Kavun
|
1 ince dilim
(200g)
|
|
Kayısı
|
4 orta boy
|
|
Kiraz
|
15 adet
|
|
Kivi
|
1 orta boy
|
|
Mandalina
|
1 büyük boy
|
|
Muz
|
1 küçük boy
|
|
Nar
|
Yarım küçük
boy
|
|
Portakal
|
1 orta boy
|
|
Şeftali
|
1 orta boy
|
|
Üzüm
|
1 küçük
salkım
|
|
Vişne
|
20 adet
|
|
Yeni dünya
|
6 adet
|
|
Yeşil erik
|
10 adet
|
|
Hurma( kuru
)
|
5 adet
|
|
Kuru erik
|
5 adet
|
|
Kuru incir
|
1 adet
|
|
Kuru kayısı
|
4 adet
|
|
Kuru üzüm
|
1 yemek
kaşığı
|
26 Eylül 2012 Çarşamba
MEYVELERİN 1'ER PORSİYONLARI
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder