Yazın vazgeçilmez üçlüsü: karpuz,peynir,ekmek.
Çoğu kişi eğer diyet
yapıyorsa bu üçlemeden korkar. Ancak diyetisyen olarak benim yaz diyetlerinde
bolca yazdığım bir öğündür bu. Sulu ve
şekerli olan karpuz hem ferahlık sağlıyor hem de tatlı isteğimizi bastırıyor. Ayrıca
potasyum açısından da zengin bir meyve olduğu için yazın sıcak ile oluşan ödem
şikayetimizi azaltmaya yardımcı oluyor. Aynı zamanda güçlü bir antioksidan içeriğe sahip. Karpuzun yanına seçeceğiniz ekmek eğer
tam buğday veya çok tahıllı bir ekmek ise öğünün posa içeriğini de son derece
artırıyorsunuz.. Tabi bir de
olmazsa olmazımız beyaz peynir. Bir beslenme
uzmanına gittiğiniz zaman diyetinizde bolca süt,yoğurt gibi kalsiyum ve protein
kaynaklarının yer aldığını görürsünüz. Diyette hem metabolizmayı hızlandırıcı
etkisinin olması hem de tok tutucu olmasından dolayı bu ürünleri bolca yazarız.
Karpuz ve ekmek her ikisi de karbonhidrat grubudur. Şeker dengesini
koruyabilmesi için karpuzun yanına peynirin konulması ekstra önem arz ediyor. Karpuzun şeker içeriği yüksek olduğu için özellikle şeker sorunu veya insülin direnci olan kişilerde miktarına mutlaka dikkat edilerek tüketilmesi gerekiyor.
Karpuzu ve ekmeği yiyorsanız yanına bir dilim az yağlı olan ve çok tuzlu
olmayan bir peyniri de iliştirmeyi ihmal etmeyin.
Güneşli ve neşeli bir yaz geçirmenizi dilerim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder