Kan şekerini yavaş yükselten besinler seçilmeli;
·
Tam buğday ekmeği
veya çavdar ekmeği tüketilmeli
·
Pirinç yerine
bulgur kullanılmalı
·
Meyve suyu yerine
meyvenin kendisi tercih edilmeli
·
Meyveler
kabukları ile yenilmeli
·
Hergün mutlaka 1
tabak sebze yemeği ve salata yenilmeli
·
Esmer makarna
tercih edilmeli
·
Unlar yarı yarıya
tam buğday unu ile karıştırılmalı.
·
Etlerin yağlı
kısımları ve tavuğun derisi yenilmemeli
·
Haftada 1 gün
kırmızı et, 2 gün tavuk ve 2-3 gün balık eti tercih edilmeli
·
Kurubaklagillerin
yemeği veya çorbası haftada 1 defa mutlaka tüketilmeli.
·
Her öğün mutlaka
1 çay bardağına kadar yoğurt tüketilmeli. Süt ve süt ürünleri az yağlı tercih
edilmeli.
·
Günde 3-4 defa
küçük ara öğünler yapılmalı. Ara öğünlerde süt-meyve / yoğurt-ekmek / sütlü kahve-bisküvi gibi
alternatifler tercih edilebilir.
·
Tuz tüketimi
sınırlandırılmalı. 1 günde toplamda 1 tatlı kaşığından daha fazla tuz
tüketilmemeli.
·
Şeker içeren
besinlerden mümkün olduğunca uzak durulmalı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder