Keten tohumu diyet yapan çoğu kişinin bildiği bir tahıldır. Bağırsak çalıştırıp, ödem söktürücü özelliği
olduğu için biz diyetisyenlerin de önerdiği bir besindir. Genelde tohum olarak
kullanılır. Yoğurt içine veya salata üzerine serpilerek kullanılır. Benim ise bu yazıda bahsetmek istediğim bu
tohumun un şekline getirilmiş olanıdır.
Keten tohumları unun kullanıldığı yerlerde kullanılsın diye
artık un haline getiriliyor. Bunu marketlerde ve aktarlarda bulmak ise son derece
kolay.
NERELERDE KULLANILABİLİR?
1.
Sabah yaptığınız omletin içine 1 kaşık koyup
karıştırabilirsiniz.
2.
Cornfleks karışımı hazırlarken 2 kaşık corn
fleks+2 kaşık yulaf ezmesi +2 kaşık keten tokumu unu katabilirsiniz.
3.
Çorbalarınız koyulaştırmak için un yerine
kullanabilirsiniz.
4.
Et yemeklerinizin üzerine yaptığınız beşamel
sosunu yaparken kullanabilirsiniz.
5.
Misafirlerinize kek yaparken 2 bardak buğday unu
yerine 1 su bardağı buğday unu + 1 su bardağı keten tohumu unu kullanabilirsiniz.
6.
Muhallebi veya puding yaparken rengi değişir
endişeniz olmaz ise keten tohumu ununu kullanabilirsiniz.
Bunlar gibi daha bir çok yerde yemeklerinizin tadını
bozmadan keten tohumu ununu kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder