Gün içinde uzun bir süreyi susuz ve aç geçirmek şeker
dengemizi ve açlık tokluk kontrolümüzü etkiliyor. İftarı daha sağlıklı geçirebilmek,
iştahımızı kontrol atında tutabilmek için eski yazılarda da anlattığım gibi
ufak molalar vererek yemek yenmelidir. Orucunuzu çorba, su, salata, ayran ile
açtıktan sonra 15 dakika kadar mola verilmelidir. Ardından sofraya tekrar geri
gelip oldukça sakin bir şekilde ana yemeği yemeğe başlamalıyız. İftarımızı yaptıktıktan
sonra canımız genellikle tatlı ister. Bunun
sebebi kan şekerinin normal seviyeye ulaşabilmesi için, hücrelerinizin şeker
dolgunluğuna erişebilmesi için gerekeli vakit geçmeyişidir. Tavsiyem iftar
yemeğinin ardından 1 saat hiç birşey
yemeden beklemektir. Bu bekleme esnasında, sıvı tüketilebilir. Su, maden suyu,
çay, kahve içebilirsiniz. Meyve veya tatlı yemek için iftarın üzerinden en az 1
saat geçmelidir.
YA MEYVE YA TATLI
O akşam meyve mi yoksa tatlı mı yemek istediğinize karar
verin. Çünkü hem meyveyi hem de tatlıyı aynı anda yemeniz gereğinden fazla
şekerden gelen kalori almanıza sebep olacaktır. Bu durum hem kilo almanız için
bir risktir hem de şeker dengenizi bozabilir. Eğer o akşam tatlı yemek
istiyorsanız 1 porsiyon kadar tatlıyı yiyebilirsiniz. Tatlılarınızın hafif,
sütlü, meyveli, az şekerli olmasını tavsiye ederim.2-3 gece üst üste tatlı
tüketmemeye özen gösterin. Tatlınızı yedikten sonra 1 saatlik bir fiziksel
aktivite vücudunuza iyi gelecektir.
Sağlıklı bir ramazan ayı geçirmeniz dileğiyle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder