Kereviz çok değişik bir sebze. Eminim bazılarınız ömrünüz boyunca tadına bile
bakmamışsınızdır. Ama benim gerçekten en sevdiğim sebze desem yalan olmaz. İnanılmaz
sağlıklı, kanser savar bir besin. İçinde kükürt bileşenleri olduğundan daha pişmemiş
hali bile kokuyor. Ama bu koku aslında sağlığın kokusu. Literatüre geçmiş en
sağlıklı bileşenler kerevizin içinde bulunuyor.
Bu sebzenin tek sıkıntısı
pişerken kokması ve bu kokunun sevilmemesi. Benim tavsiyem ise şu: Kerevizi pişirirken
içine güzel koku yayan besinler katın. Mesela havuç ve ayva kullanabilirsiniz. Ayvayı
zeytinyağı ile karamelize edin. Bu muhteşem kokmasını sağlayacaktır. Ayrıca çok
sık kullanılan bir diğer yöntem de kerevizin içine portakal suyu ve portakal
dilimleri eklemektir. Mandalina da kullanabilirsiniz.Tencerenin kapağını
açtığınızda portakal kokusu sizi mutlu edecektir.
Kış döneminde haftada 1 defa bile
olsa kereviz pişirmenizi tavsiye ediyorum. Sağlığınıza sağlık katmak için.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder