Malzemeler
1 kase ince kıyılmış lahana
1 kase yoğurt
2 tepeleme kaşık tam buğday unu
1 kaşık kırmızı pul biber
1 tutam nane
3 kaşık sirke
YAPILIŞI
1 kase lahanayı
2 kase su ile ile beraber tencerede haşlanmaya bırakın. Ayrı bir kasede yoğurt ile 2 tepeleme kaşık
tam buğday ununu çırpın. Çok cıvık hamur kıvamına gelince haşlanmakta olan
lahanaların içine karıştırarak boşaltın. Kısık ateşte iyice pişene kadar
karıştırın. İçine 1 yemek kaşığı kırmızı biber ve bir tutam nane atın.
Karıştırın. İndirmek üzereyken içine az miktar tuz ekleyin. Ocağın altını
kapatın ve çorbanıza elma sirkenizi ekleyin. 1 büyük kase çorbayı afiyetle
tüketin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder