Pazarcılık yapan dünya tatlısı bir danışanım var. Ben de
diyetisyen olarak meyve sebzenin içinde olan birisini bulmuşken hemen
sorularımı sormak istedim.
Pazarlarda ve
manavlarda parıl parıl parlayan elmalara, armutlara ve diğer meyvelerin
kabuklarına acaba bir şeyler sürülüyor mu? Parlayıp hem görsel hem de lezzet
açısından bir şölen ortamı oluştursun diye.
Tabi sorum karşısında biraz şaşırdı ama samimiyetimi
anlayınca canı gönülden cevabını verdi. Evet
özellikle bazı meyvelere hem daha çabuk olgunlaşsın, hem de daha güzel görünsün
diye mumlama işlemi yapılıyormuş. Bu meyveleri
özellikle;
Deveci armudu
Mandalina
Portakal
Muz olarak söyledi.
Aslında mandalina, portakal ve muz gibi kalın kabuklu
meyvelerde sorun yok. Çünkü tüketirken zaten kabuklarını soyuyoruz. Ancak
deveci armudu için dikkat! İstediğiniz kadar güzelce yıkayın üzerinde kalıntı
kalıyor. Yani deveci armudu yiyecekseniz kabuğunu soymakta fayda var.
Diğer meyveleri de, elma, armut, şeftali, erik gibi, eğer
kabukları ile yiyeceksek iyice gıcırdatarak yıkamak gerekiyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder