Diyet listelerinin can damarları olan ara öğünler, hem iştah
kontrolünü sağlamak hem de metabolizmayı hızlandırmak için oldukça önemli. Ancak
tercih edilen ara öğünün doğru besin olması daha da önemli. Kan şekerini hızlı yükselten ara öğünler bizi
tok tutmaktan ziyade daha da acıktırabilirler. Dolayısı ile ara öğün tercihi
yaparken kan şekerini hızlı yükseltmeyen ve mide de daha uzun süre kalabilen
besinleri tercih etmek gerekiyor.
EN DOĞRU ARA ÖĞÜN SEÇENEKLERİNİ ŞÖYLE SIRALAYALIM
·
Badem, fındık, ceviz, fıstık gibi kuru yemişler
·
Az yağlı süt
·
Ev yapımı meyveli yoğurtlar
·
1 kupa
kadar ayran
·
Mevsim meyveleri(kabukları ile birlikte
tüketilmeli)
·
Kuru kayısı, kuru erik gibi kurutulmuş meyveler
·
Esmer unla yapılmış şekersiz veya az şekerli
bisküviler
·
Esmer unla yapılmış az tuzlu krakerler
·
Salatalık, marul, havuç gibi sebzeler
Probiyotikli yoğurtlar
az yağlı peynir ile yapılmış tost veya sandviçler
Ayrıca ara öğünleri kaç saatte bir yapmamız gerektiği, hangi
saatler arasında yemek yememiz gerektiği son derece önemlidir.
İki öğün arasında minimum 2 saatlik zaman farkı
bulunmalıdır. 2 saatten daha erken ara veya ana öğün yapılmamalıdır.
Gece uyumadan en erken 2 saat önce de yemek içmek
kesilmelidir. Bu sindirim sistemi
sağlığı için gereklidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder