17 Temmuz 2013 Çarşamba

REGLİ GECİKTİRİCİ İLAÇLAR ÖDEM YAPIYOR







Yaz aylarında tatil planları bozulmasın diye sık sık başvurduğumuz yöntemlerden biri regli geciktirici ilaçlar. Rahim iç tabakasını kalınlaştırarak kanamayı engelleyen bu ilaçların en belirgin yan etkisi ise ödem. Tatil boyunca maalesef  eller, ayaklar, göğüsler şiş oluyor.  Bu ödemi tamamen ortadan kaldırmak maalesef mümkün değil. Ancak bazı besinsel müdahaleler ile şişlikleri azaltmak mümkün. İşte öneriler;

·         Ödem söktüren çaylar
Diyetlerde en sık kullandığım ödem söktürücü çay ısırgan çayı. Gün içinde 1 fincan ısırgan çayı içmek işimizi kolaylaştıracaktır. Çoğu eczanede veya paketli çay satan marklar arasında ısırgan çayını bulmak mümkün. Isırgan çayına muadil olan ve ödem söktüren diğer çaylar ise şöyle: dogadan 7 otlu çay ve doga phyto slim

·         Ödem söktüren salata malzemeleri
Çoğumuzun bildiği gibi yeşil yaprağı bol olan sebzeler, otlar idrar çıkışlarını artırdıkları için su attırıcı olarak bilinirler. Bunların arasında en popüler olanı maydanoz. Ayrıca dereotu ve roka da yine aynı şekilde  tatil döneminde salatlarınızda bolca bulunsun.

Ayrıca tatil boyunca tuzu az olan besinler ile beslenmek, özellikle potasyumu yüksek meyveleri(ananas, muz, armut, elma) bolca tüketmek de ödem sıkıntımızı azaltacaktır.
Suyu kararınca içmek gerek. Gereğinden fazla tüketilen su şişliklerinizi artıracaktır. 1,5-2 litre arası su tüketimi yeterlidir.
Keyifli tatiller dilerim   

Hiç yorum yok: