1 Ekim 2013 Salı

TIRNAK KIRILMALARINA ÇÖZÜM





Diyet yapan çoğu kişinin problemi diyetin ilerleyen aylarında tırnakların yumuşaması, kırılması veya katman katman ayrılmasıdır.  Kullanılan oje benzeri kalitesiz ürünlerden de kaynaklanabildiği gibi tırnak problemlerinin çoğunun sebebi yetersiz mineral ve vitamin alımıdır. Hem diyet esnasında hem de normal hayatta daha kuvvetli tırnaklara sahip olmak istiyorsanız dikkat edeceğiniz birkaç nokta vardır.
Tırnaklarınıza dışarıdan bakınız. Koruyucular ve kaliteli besleyici bakım ürünlerini tırnaklarınıza uygulayabilirsiniz.
Çoğu zaman tırnaklara sadece dışarıdan bakmak yetersiz gelebilir.  Bu gibi durumlarda besin desteklerinden, özel geliştirilmiş karışımlı tırnak bakım destek ürünlerinden faydalanabilirsiniz.  Kullanacağınız tırnak sağlığı için olan ürünün bileşiminde şunlar mutlaka bulunmalı;
·         BİOTİN: Tırnak sağlığı için mutlaka kullanılması gereken bir B grubu vitaminidir. Uzun süre diyet yapanlarda genelde eksikliği görülür. Diyete bağlı tırnak kırılmalarında genellikle sorumlu biotin eksikliğidir.
·         ÇİNKO:   midesi sağlam olan ve makul miktarda et ürünleri tüketen çoğu kişide çinko eksikliği görülmez. Ancak uygun olmayan diyetlerin uzun süre kullanılması, tek tip beslenme, hayvansal kaynaklı besinleri tüketmemekten veya midede gastrit, ülser gibi rahatsızlıkların olmasından dolayı da çinko eksiklikleri görülebilir. Kan tahlillerinde çinko değerleri ölçtürülebilir. Eksik görülen durumlarda destek olarak alınabilir.
·         DEMİR: demir eksikliği ve kansızlık tırnak sağlığında ciddi sıkıntılara yol açabiliyor. Tırnakların kırılması, yumuşaması, üzerinde ince şerit çizgilerin oluşması ve tırnakların uzunlamasına yol yol kırılmasına neden olabilir. Demir minerali de çinko gibi kan tahlillerinde rahatlıkla test edilebilir. Eksikliği durumunda mutlaka tedavisinin olunması gerekir. Ayrıca Türkiye’de kadınlarının yarısının kansız olduğunuz biliyoruz. Dolayısı ile tırnak sağlığı için dönem dönem demir minerali kullanılmasını öneriyorum.


Hiç yorum yok: