2 Ocak 2018 Salı

YENİ BİR YIL YENİ BİR BEN




Aklımızda çoğu zaman ulaşamayacağımızı düşündüğümüz hedeflerimiz,  hayallerimiz olur. Bu bazen iş ile ilgili bazen aşk ile ilgili bazen de bedenimizle ilgili olur. Elimizde olmayan sebepleri düzeltmemiz zordur, ulaşılmazdır belki. Ama emin olun ki bedeniniz ile ilgili olan hedefleriniz ulaşılmaz değil. Herşey sizin elinzide. Karar verip başlamak birkaç ay sonra bambaşka bir bedene kavuşmanızı sağlayabilir. Yeni yıl yeni bir ben yaratmak için karar verin ve işe başlayın. Beslenmenizi düzene sokmak, hayatınıza biraz hareket eklemek, doğru gıdaları doğru zamanda bulup tüketmek emin olun düşündüğünüz kadar zor değil. 

Kilo sorunu yaşayanlarımız bilir. Kimimizin kiloları çocukluktan kalmadır, kimilerimizinki de sonradan herhangi bir sebepten sonra oluşmuştur. Belki zaman zaman uğraşmışız, çeşitli diyet ve spor denemeleri yapmışız ve başarılı olamamışızdır. Bu durum  hevesimizi kırmış, inancımızı yitirmemize sebep olmuştur. Ama bu durum böyle devam etmez.  İşe doğru yerden başlamak ve kararlı olmak sonuca varmamızı sağlayan en önemli konudur. 

 Kendinize dikkat etmeye, kilo verme serüveninize ilk önce kan tahlillerinizi yaptırarak başlayın.  Özellikle açlık şeker, açlık insülin, troit hormonları, karaciğer  testleri, kolesterol , d vitamini ve hemogram testlerinizi yaptırınız. Bu testlerinizin sonuçlarını bir doktor ile görüşünüz. Sıkıntılı olan bir değeriniz var ise mutlaka tedavinizi olunuz.  Çünkü     troitleriniz çalışmadığında veya insülin direnciniz olduğunda veya d vitamini eksik ve kansız olduğunuzda kilo vermeniz oldukça zordur. Vücudunuzun sağlam olduğunu tespit ettikten , sorunlu değerlerinizi de düzeltmek için  destek aldıktan sonra artık zayıflamaya hazırsınızdır. 

Kilo vermek,diyet yapmak kendi başınıza halledebileceğiniz bir mevzu değildir. Bu konunun  eğitimini almış biz uzmanlardan destek almalısınız. Sürecin başarılı ve sağlıklı  ilerleyebilmesi için  mutlaka bir diyetisyenden destek alınız. Kendinize küçük ve ulaşılabilir hedefler koyun. Bu motivasyonunuzu artıracaktır. Uzmanınıza açık oynayın. Aklınızda olan ve yaptınız her türlü şeyi uzmanınız ile paylaşın. Başarının geldiğini görmek,  terazide rakamların bir bir aşağı indiğini görmek motivasyonunuzu ve isteğinizi daha da artıracaktır. Unutmayın! Hedefe ulaşabilenler, hedefe ulaşabilmek için bir adım atmış ve emek vermiş kişilerdir. Yeni yılda yeni bir ben için harekete geçmelisin. Sağlıklı ve fit bir geçirmek  dileği ile.
Dyt.Başak Kefeli                

Hiç yorum yok: