18 Eylül 2012 Salı

BEBEKLERİN BESLENMESİNİN YETERLİ OLUP OLMADIĞINI NASIL ANLARIZ?





Çoğu annenin tedirgin olduğu ortak konu bebeklerinin yeterince beslenip beslenemediğidir? bebeklerin, özellikle de yenidoğanların aldıkları sütün yeterli olup olmadığını anlayabilmek için önemli bir kaç belirteç vardır. Bunları şöyle sıralayabiliriz;

BEBEĞİNİZ BESLENDİKTEN SONRA 2 SAAT UYUYORSA KARNI DOYMUŞ DEMEKTİR!  Bu jural son derece önemlidir. çünkü bir beslenme seansında bebek yeterince süt aldıysa deliksiz olarak 2 saat uyuyabilir. Eğer 2 saat uyanmadan uyuyan bir bebeğiniz varsa yeterince beslenen bir bebeğiniz var demektir. Ancak bu kural daha 1. ayını doldurmamış bebekler için geçerli değildir. Dünyaya alışmak üzere olan yenidoğmuş bebeğiniz yarım saatte bir veya saat başı sizi emmek isteyebilir. bu son derece doğal bir duırumdur. 1. ayını doldurmuş bebeklerin ise beslenme seansının ardından 2 saat uyuması beklenir.

BEBEĞİNİZ İSTENİLEN MİKTARDA KİLO ALIYORSA YETERİNCE BESLENİYOR DEMEKTİR!  Bebeğinizin beslenmesinin yeterli olup olmadığını anlatan en önemli belirteç bebeğinizin aylık olarak aldığı kilosudur. Yaşamın ilk 6 ayında aylık olarak minimum 600g olmak üzere 1000g' a kadar kilo alımı istenir. Haftalık olarak bebeğin kilosu takip edildiğinde ise haftada 150g - 200g arası kilo alımı istenir. Eğer bebeğiniz bu miktarlarda kilo kazanabiliyor ise yeterince besleniyor demektir. ilk 6 ayını dolduran bebeklerin kilo alımları da yavaşlar. 6. aydan sonra aylık kilo alımı 400g'a kadar düşebilir. Bu durum gayet normaldir. 1 yaşına kadar haftada 100g civarında kilo kazanılır.

Hiç yorum yok: