6 Eylül 2012 Perşembe

ÇOCUĞUNUZ KİLOLU İSE BU ÖNERİLERE DİKKAT EDİN




Kilo sorunu yaşayan çocukların beslenmesinde bu önerilere dikkat edin;

·         Eğer evde bir beslenme düzeni yoksa ilk iş evde yemek düzenini oturtmaktır. Öğün saatleri ne kadar düzenli olursa, evde pişen yemekler ne kadar kontrollü olursa tedavi süreci de o kadar olumlu etkilenecektir.
·         Evde yağ içeriği fazla olan yüksek kalorili yemekleri pişirmeyin. (kızartma, börek, pasta gibi)
·         Pişirme yöntemlerinizi gözden geçirin. En sağlıklı pişirme yöntemleri tencere içinde sulu yemek olarak, haşlayarak veya fırında pişirme yöntemleridir.
·         Süt ve peyniri yarım yağlı tüketin.
·         Çocukları 3 saatte bir defa besleyin. İki ana yemek arasında 6 saatten daha fazla süre olmasın.
·         Yemek yemeğe çorba, cacık ve salata gibi mideyi dolduran ancak kalorisi düşük besinlerle başlayın.
·         Mutfak masasının üzerinde her zaman daha düşük kalorili ve doğal besinler bulunsun. Taze ve kuru meyveler, kuru yemişler, leblebi, beyaz nohut sağlıklı atıştırmalıklardır.
·         Acıkmış bir çocuk için en iyi ara öğün az yağlı peynir ile yapılmış yağsız bir tost ve yanına 1 bardak ayrandır. Bu iştahını kontrol altına almak için yardımcıdır.
·         Abur cubura karşı çok düşkün çocuklar için ise ev yapımı abur cuburlar daha uygundur. Az yağlı kek veya az şekerli kurabiyeler, 1 paket çikolatadan çok daha düşük kalorili olacaktır.
·         Mutlaka her gün hareket edilmelidir. Çocuğun enerjisini attırmak için hareketli oynanan oyunlar, bisiklet sürme, ip atlama, top oynama, yüzme en iyi sporlardandır.
·         Ayrıca çocukların iyi birer taklitçi olduğunu unutmayın. Sizin ev içindeki davranışlarınız, yemeklere karşı tutumunuz çocuğunuzun beslenme davranışlarını etkileyecektir.  Çocuğunuza doğru beslenmeyi sizin öğreteceğinizi unutmayın.

Hiç yorum yok: