22 Ağustos 2014 Cuma

KANSERDEN KORUYUCU ÖZEL MADDELER VE BULUNDUKLARI BESİNLER




Son yıllarda yapılan çalışmalar besinlerde doğal olarak var olan bazı maddelerin kanser hücreleri üzerindeki etkilerine yöneliktir. Bu maddeler besin öğesi değildir. Yani karbonhidrat, protein,yağ değildir. Bu maddeleri vücudumuza aldığımız zaman, vücudumuza giren kanser yapıcı maddelerin kanser yapma özelliklerini yok ettiklerini, hücrelerin kanser hücresine dönüşmelerini engelledikleri tespit edilmiştir. Ayrıca var olan kanser hücrelerinin de üremesini baskıladıkları bilinmektedir. Bu maddeler fazla uzakta değil, günlük olarak tüketebileceğin besinlerin içindedir. Daha detaylı bilgi için aşağıdaki tabloyu inceleyebilirsiniz.




Maddeler
Bulundukları besinler
Proteaz engelleyiciler
(bunlar pişirme ile kaybolmaz)
Soya fasülyesi, mercimek,kurufasülye,nohut,taze fasülye,bezelye
Oksitlenmeyi önleyiciler
Meyve,ceviz,fıstık,fındık gibi sert kabuklu çerezler
flavanoidler
Turunçgiller, karadut, kayısı, kızılcık, kiraz, vişne, kuş üzümü, kırmızı ve kara üzüm
Özel koku ve tat veren maddeler
Lahana, karnabahar, ıspanak,pazı,turp,nane,keki,pancar,şalgam,hardal yaprağı
Kükürtlü maddeler
Sarımsak, soğan, pırasa





2 yorum:

sule m dedi ki...

Gecenlerde bende internette arastirma yâpip,iki sayfa Bilgi topladim kendime.

Kötü huylu bir ben aldirdimda.Sizin bu tâblonuzuda yazacagim defterime...Sevgilerle

BAŞAK KEFELİ dedi ki...

geçmiş olsun, besinler ilacınız olsun diyelim ozaman