27 Mayıs 2014 Salı

HER GÜN 1 MADEN SUYU



Yaz geliyor, hava sıcaklığı oldukça hızlı bir şekilde yükseliyor. Bu mevsim değişimine vücudumuzun kolayca ayak uydurabilmesi için en önemli şey yeterince sıvı tüketebilmek. Ter yolu ile kaybettiğimiz mineralleri ve sıvıyı yerine koyabilmek. Özellikle fazla terlediğimiz günlerde bu daha da önemli.

Kaybettiğimiz mineral ve sıvıyı birkaç yol ile geri alabiliriz. Bunun en başında maden suları geliyor. Türkiye'deki maden sularının mineral içerikleri oldukça yüksek. Bu sebeple sadece 1-2 adet tüketilmesini öneriyorum.

Ayran ise maden suyu kadar çok mineral barındırmasa da yaz dönemindeki sıvı kayıpları için iyi bir içecek. Ben diyetlerimde genelde salatalık ve bol yeşillikli cacık veya ayran tavsiye ediyorum. Biraz lif alımına da faydası olması amacı ile yoğurdun içine sebze veya meyve katmak sağlıklı.

Taze sıkılmış meyve suları da özellikle çocuklar için oldukça sağlıklı. Parkta, bahçede saatlerce oynamış çocuğa hem enerji vermesi hem de sıvı desteği olması amacı ile katı meyve sıkacağında sıkılmış yaz meyvelerinin suyu oldukça sağlıklı olacaktır.

SAĞLIKLI BİR YAZ GEÇİRMEMİZ DİLEĞİ İLE...

Hiç yorum yok: