30 Eylül 2014 Salı

DİYETTEYSENİZ BUNLARA DİKKAT EDİN!




·         SAAT BAŞI 1 BARDAK SU İÇİN
Bu metabolizmamızın çalışabilmesi için son derece önemli. Bayanlar 2 litre erkekler ise 3 litreye yakın su içmelidir.
·         SİRKELİ VEYA LİMONLU SU YERİNE SADECE SU İÇİN! Sirkeli veya limonlu sular mide asiditenizi artırmaktan başka bir işe yaramazlar. İçeceğiniz sadece içine bir şey eklenmemiş su olsun.
·         İŞTAHINIZI KONTROL EDEBİLMEK İÇİN ARA ÖĞÜN YAPIN.
·         ÖĞÜNLERİNİZİ HER GÜN AYNI SAAT OLACAK ŞEKİLDE DÜZENLİ TÜKETİN
Böylece hem biyolojik saatiniz düzgün çalışacak, iştahınız kontrol altına alınacak hem de sağlıklı bir şekilde zayıflayabileceksiniz.
·         HERGÜN TARTILMAYIN.
Her gün tartılmak sadece vücudunuzdaki stres hormonlarını artırır. Bu durumda gereğinden fazla su tutarsınız. Yani her gün tartılmak sizi zayıflatmaz. Aksine en büyük moral bozucu olarak diyet motivasyonunuzu azaltır.
·         KAÇAMAKLARINIZI KAYDEDİN VE BUNLARI DİYETİSYENİNİZLE PAYLAŞIN
Bu paylaşım diyet sürecinizin daha olumlu seyretmesi için son derece önemli. Böylece kaç kalorilik beslenme planınızın olduğu diyetisyeniniz tarafından tahmin edilebilecektir.
·         DİYET PROGRAMINIZ İÇİNDE SİZE BAŞLANAN VİTAMİN VE MİNERAL SUPLEMANLARINI UZMANINIZIN TAVSİYESİ DOĞRULTUSUNDA KULLANIN.
Böylece diyet süreci içinde halsizlik, yorgunluk, saç dökülmesi, tırnak kırılması, uyku hali gibi sorunlar yaşamamış olacaksınız.
·         DİYET YEMEK OLARAK LEZZETSİZ YEMEKLER YEMEYİN. Emin olun hem diyet hem de lezzeti oldukça güzel olan yemekler hazırlayabilirsiniz. Bunun için uzmanınızdan tarifler isteyin. Damak tadınıza uygun yemeklerin yenilmesi diyet sürecinizin daha uzun soluklu olmasını sağlayacaktır.
·         ÖZLEDİĞİNİZ BESİNLERİ TÜKETEBİLMEK İÇİN DİYETİSYENİNİZDEN İZİN İSTEYİN.
Özellikle uzun soluklu diyet programlarında motive edici kaçamaklar biz diyetisyenler tarafından diyet yapan danışanlarımıza sunulur. Ancak bu kaçamakları uzmanınızın izni ile tüketmeniz zayıflama sürecinin olumsuz etkilenmesini önler. Her besinin diyet listense sokulabileceğini görmek sizi motive edecektir.
·         AÇLIK ÇEKERSENİZ SEBZELERİNİZİ ARTIRIN. MEYVELERİNİZİ ARTIRMAKTAN İSE KAÇININ. Unutmayın! Meyve şekeri sandığımız kadar masum değil. Sebzeler ise çok daha düşük kalorili ve çok daha kolay tolere edilebilen besinlerdir.
·         HERGÜN ŞEKERSİZ BİR KEYİF KAHVESİ İÇMEK DİYETİNİZİ BOZMAZ. Diyet yaparken keyfinizi kaçırmadan yapmak çok daha başarılı bir sonuç almanızı sağlayacaktır.


1 yorum:

SKINNY dedi ki...

Cok güzel öğütler. Özellikle saat başı su içmem lazım benimde