21 Kasım 2014 Cuma

GELDİ KEREVİZ ZAMANI




Kereviz çok değişik bir sebze.  Eminim bazılarınız ömrünüz boyunca tadına bile bakmamışsınızdır. Ama benim gerçekten en sevdiğim sebze desem yalan olmaz. İnanılmaz sağlıklı, kanser savar bir besin. İçinde kükürt bileşenleri olduğundan daha pişmemiş hali bile kokuyor. Ama bu koku aslında sağlığın kokusu. Literatüre geçmiş en sağlıklı bileşenler kerevizin içinde bulunuyor. 

Bu sebzenin tek sıkıntısı pişerken kokması ve bu kokunun sevilmemesi. Benim tavsiyem ise şu: Kerevizi pişirirken içine güzel koku yayan besinler katın. Mesela havuç ve ayva kullanabilirsiniz. Ayvayı zeytinyağı ile karamelize edin. Bu muhteşem kokmasını sağlayacaktır. Ayrıca çok sık kullanılan bir diğer yöntem de kerevizin içine portakal suyu ve portakal dilimleri eklemektir. Mandalina da kullanabilirsiniz.Tencerenin kapağını açtığınızda portakal kokusu sizi mutlu edecektir. 

Kış döneminde haftada 1 defa bile olsa kereviz pişirmenizi tavsiye ediyorum. Sağlığınıza sağlık katmak için. 



cafefernandonun bu fotoğrafı sizce iştah açmıyor mu?
 

Hiç yorum yok: