25 Mayıs 2015 Pazartesi

BADEM Mİ FINDIK MI?




Bu iki muhteşem yağlı tohumu sevmeyen çok az insan vardır. Bende diyetlerim de sıklıkla yazıyorum. Ancak bademi biraz daha ağırlıklı yazıyorum. Neden mi? işte size badem ile fındık arasındaki farklar. 

KALORİLERİ(100g’da)
Badem  
Fındık
600kkal
646kkal

Bademin 100Gramının kalorisi bir miktar daha azdır.
PROTEİN İÇERİKLERİ(100g’da)
Badem  
Fındık
20,57g
14,24g

Biliyorsunuz ki yağ ve protein içeriği yüksek olan besinlerin tok tutma süreleri daha uzundur. Zayıflama programlarında bitkisel protein alımı ise önemlidir. Bademin protein içeriği fındıktan daha fazladır.
YAĞ İÇERİKLERİ (100g’da)
Badem  
Fındık
50.22g
59.58g

Eğer kilo vermeye çalışıyorsanız badem, kilo almaya çalışıyorsanız fındık tercih etmeniz daha mantıklı.
DEMİR İÇERİKLERİ (100g’da)
Badem  
Fındık
5,26mg
3,22mg

Bitkisel kaynaklı demirin kullanımı vücudumuzda düşüktür. Ancak az da olsa kullanılabilirlikleri vardır. Zayıflama diyetlerinde hastalarımızı kansız bırakmak en büyük endişemizdir. Dolayısı ile demirden engin ürünleri tercih etmeyi daha çok seviyorum. Badem bu konuda da fındığın önüne geçiyor.
MAGNEZYUM İÇERİKLERİ(100mg’da)
Badem  
Fındık
303mg
149mg

Magnezyum özellikle kas kasılması esnasında vücudumuzun ihtiyaç duyduğu çok önemli bir mineral. Eğer bacaklarınıza, parmaklarınıza kramplar girmeye başladı ise aklımıza magnezyum eksikliği gelir. Ayrıca kaslar biliyorsunuz ki vücudun kalori sarfeden bileşimleridir. Magnezyum eksikliği metabolizmanızı yavaşlatacaktır. Bu sebeple diyetlerimde magnezyumu yüksek besinleri tavsiye ediyorum. Bademin magnezyum içeriği fındıktan 2 kat daha fazladır.

Bu bilgiler ışığında zayıflama diyetlerimde badem yazmayı fındığa göre daha uygun buluyorum. Ancak özellikle çocuklarda, büyüme gelişme döneminde, kilo almaya çalışanlarda, bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek isteyenlerde fındık tüketimi çok çok önemlidir. Fındık daha yağlı bir besin olabilir ancak fındıkta bulunana yağ aitleri oldukça önemlidir. Dolayısı ile eğer kilo vermeye çalışıyorsanız bademe ağırlık verebilirsiniz. Diğer koşullarda ise fındığı tüketmeyi ihmal etmemeliyiz.  

3 yorum:

SKINNY dedi ki...

Ben zaten bademi daha cok severim. Bu bilgileri gorunce daha cok sevindim..

Unknown dedi ki...

başak hanım blogunuz muhteşem..
takipteyimmmm
badem tüketimi açısından benim de 2 nedenim var
1- benim gibi emziren annlerde süt miktarını ve kalitesini arttırıyor
2- günde 10-12 bademin bir miktar analjezik yani ağrı kesici özelliği mevcut

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.