23 Mayıs 2015 Cumartesi

KAHVE SELÜLİT YAPAR MI?




Malum yaz ayları geliyor. Hatta şimdiden tatile çıkanlar bile var. Bu sezonda benim aldığım en fazla soru selülitler ile ilgili. Bu selülitler nasıl gider? Kahve selülit yapar mı? selülit için özel bir diyet var mı? kaç haftada selülitler gider? 

Selülit, cilt altındaki yağ depolarının artması sonucu görüntünün dalgalanması ve daha pütürlü bir derinin oluşmasıdır. Yani temelde derialtı yağ birikimi vardır. Özellikle genetik faktörler çok önemli. Anne,abla, teyze selülitli ise siz de selülite karşı risk altındasınız demektir.
Genetik olarak rsikiniz fazla olsa da illa selülitli olacaksınız diye bir kural yok. Daha doğru bir beslenme aışkanlığı edinir ve hareketli olursanız, bol bol sıvı tüketirseniz selülitsiz bir ömür geçirmeniz çok zor değildir. 

SELÜLİTLER NASIL ARTAR?
·         Beslenmeniz ile fazla miktarda yağ ve şeker tüketiyorsanız selülitleriniz artar. Çünkü vücudunuz bu boş kalorileri yağ olarak depolayacaktır.
·         Uzun süre oturmak, hareketsiz kalmak, sürekli aynı pozisyonda oturmak selülitlerinizi artıracaktır.
·         Sıkı tayt giymek, gece yatarken bile tayt giymek, kışın sürekli sıkı kilotlu çorap giymek selülitlerinizi artıracaktır. Çünkü selülitlerin oluşmaması veya yok olması için bacaklarınızda kan akışınızın oldukça hızlı olması gerekir. Sıkı kıyafetler kan akışını olumsuz etkileyeceği için selülitleriniz artacaktır.
·         Az su içmek dolaşım problemi yaratacağı için selülitleriniz artacaktır. 

KAHVE SELÜLİT YAPAR MI?
Kahvenin en önemli bileşeni kafein. Yaygın inanış kafeinin selüliti artırdığı yönündedir. Ancak biraz önce de anlattığım gibi selülite sebep olan kafein değil,kahvenin içinde kullandığınız krema ve şekerdir. Yani yağlı kahveler, şekerli ve kremalı, aromalı kahveler selülit oluşumunu hızlandırabilir. Ancak siz sade türk kahvesi, sade neskafe veya sütlü kahve, sade filtre kahve veya acı ekspresso gibi kahve türlerini içerseniz selülit riski olmaz. 

SELÜLİT MASAJI ETKİLİ Mİ?
Selülit masajı diye geçen deri altı yağ birikimlerini parçalayıp dağıtmaya dayalı masaj yöntemi selülit tedavisinde etkilidir. Bu konuda uzman bir masör bulup düzenli selülit masajı yaptırmanız fayda sağlayacaktır. 

SELÜLİT DİYET İLE GEÇER Mİ?
Düzenli ve doğru besinleri seçerek beslenmek selülit tedavisinde işe yaramaktadır. Selülit diyetinde en önemliolan yeterince sıvı tüketimi ve vücudu susuz bırakmamaktır. İçeriğinde suyu fazla olan (salatalık, marul, kavun, kiraz gibi) besinlerin daha fazla tüketimi önemlidir. Az yağlı beslenmeli, ara öğünler mümkün olduğunca taze mevsim meyveleri ile geçirilmelidir. öÖğün atlanmamalı ve bol bol sebze yemeği ile yarım yağlı yoğurt tüketilmelidi. 1 hafta 10 gün boyunca her öğünde düzenli olarak 1 dilim tam buğday ekmeği tüketmeli ve bol bol sıvı tüketilmelidir. Günde 2 fincan kahve içilebilir. Buna ilave olarak 2-3 kupa bitki çayı ve yaşil çay tüketebilirsiniz. Bu beslenme düzeninin yanı sıra günlük olarak düzenli tempolu yürüyüş yapmayı da ihmal etmeyin. 

Yazınızın güzel ve sağlıklı geçmesi dileğiyle…

4 yorum:

SKINNY dedi ki...

Ben sade kahve icenlerdenim. Cay midemi yakarken nedense filtre kahve de ayni sey olmuyor.

basakkefeliblogspot.com dedi ki...

skinny merhaba, çay fermentasyonu esnasında yaprakların okside olması ve üzerine bir de uzun süre demlenmiş çay içmeniz sonucu mide sıkıntınız oluyor olabilir. tok karnına yemek üstüne içilen kahve aynı etkiyi yapmaz. sade olsun,afiyet olsun :)

SKINNY dedi ki...

Aciklamaniz icin tesekkur ederim. Ben saglikli ve beslenme ilgili yazilari okumaya bayiliyorum. vakit ayirip burada paylastiginiz icin cok tesekkur ederim

Unknown dedi ki...

bilgiler için teşekkürler.. kahve bağımlısı biri olarak kremaya veda etmem gerek anlaşılan :)