5 Nisan 2015 Pazar

KOMEDİ FİLMLERİ HAFİFLETİYOR, TESCİL EDİLDİ



Amerika'da bir çalışma yapılıyor. Biri komedi biri de dram iki filme giren izleyicilerin film öncesi ve sonrası tartıları alınıyor. Sonuç ise şaşırtıcı. :) dram filminden çıkanların tartıları (125gr) , komedi filminden çıkanlardan(95gr) daha fazla artış göstermiş. Oldukça etkileyici bir çalışma  olduğunu düşünüyorum. Neden biliyor musunuz?

Kilo sorunu yaşayan insanların çoğunun yemek yeme nedenlerinden en büyüğü psikolojidir. Çoğu insan gerilince, üzülünce, sinirleri bozulunca veya mutsuz olunca yemeğe daha çok yöneliyor. Tabi ki istisnalar mevcuttur. Ancak genele bakılınca mutsuzluk daha çok yemeğe yönelten  bir faktör. Aslında yapılan bu çalışma da bunu açık açık gösteriyor. Komedi filmine giren insanlar daha az patlamış mısır yiyor.

Komedi filmini tavsiye etmemim bir diğer nedeni de kahkaha atmaktır. Kahkaha atmanın ağlamaktan daha çok kalori sarfettirdiğini, kahkaha atarken daha çok yüz kaslarımızın çalıştığını biliyor muydunuz? :)

Kısacası benden size tavsiye sizi mutlu edecek yerlerde olun, sizi güldürecek filmleri izleyin kahkaha atmaktan utanmayın. Gülümsemek hem ruhunuza hem de bedeninize iyi gelecektir.

KAYNAK;

http://www.sciencedaily.com/releases/2015/03/150302182343.htm
http://www.saglikafiyet.com/Huzunlu-filmler-agirlikta-artisa-neden-olabilir-mi_550.html


Hiç yorum yok: